Is stress niet normaal?

Ja, meer nog: een zekere mate van stress is wenselijk om actief te blijven. Alleen is het zo dat we tegenwoordig te veel en te lang in stresssituaties zitten. Maw: de stress wordt chronisch en dat is gevaarlijk voor je gezondheid. 

Met welke stressklachten kan ik komen?

Hoe stress zich uit in jouw leven is een beetje afhankelijk van je draagkracht. Er kunnen lichamelijke klachten komen: hoofdpijn (migraine), rug- en nekklachten, darmklachten,... Of je krijgt last van slapeloosheid, opvliegendheid of andere gedragingen die niet echt bij je passen. Zelfs sarcasme kan een uiting zijn dat het erg hoog zit bij jou. Alle klachten waar je last van hebt, zijn een signaal om te werken aan je stress. 

Hoe vaak ga ik moeten komen?

Dat is een beetje afhankelijk van jouw situatie. Ik ga ervan uit dat iedereen zijn eigen lichaam het beste kent. We bekijken in elk geval samen hoe alles evolueert. 

Welke methode gaat mij het meeste helpen?

Zowel hartcoherentie als (voet)reflexologie zijn 2 beproefde methoden om beter met de kwalijke gevolgen van stress om te gaan. Ze zijn echter heel verschillend. 

Bij hartcoherentie wordt er meer engagement van jou zelf gevraagd. Enkele keren per dag, zal je een (ademhalings)oefening moeten doen. 

Kijk voor meer info op de betreffende pagina:

(Voet)reflexologie is een meer lichaamsgerichte behandeling. 

Kijk voor meer info op onderstaande pagina:

Is (voet)reflexologie ontspannend?

Over (voet)reflexologie bestaat er veel misverstand. De techniek is wel gebaseerd op oude behandelmethoden maar is een moderne manier om meer balans in je leven te brengen. Veel onderzoek en verschillende opleidingen hebben de reflexologie naar een hoger niveau getild. 

Ontspanning is niet het eerste doel. We gaan als professionele reflexologen op zoek naar onbalans. Ook preventief werkt de techniek zeer goed.

Omdat het helend aanvoelt als iemand met de juiste spanning je voeten vastneemt en 'bewerkt', voelt het voor de meeste mensen wel ontspannend aan.  

Zelf werk ik altijd met respect voor je pijndrempel. Maar de beste manier om het te ondervinden, is het eens proberen. 

Waar kan ik terecht?

De hoofdpraktijk is in Temse/Steendorp: Aragonialaan 2.

Op donderdag kan je voor hartcoherentie ook terecht in Bornem: Hingenesteenweg 60 B (Reflexologie is niet mogelijk in Bornem)

Alleen op afspraak: 0489-55.41.32

Hoeveel kost een sessie?

Voor reflexologie betaal je 45 euro voor een sessie. Je krijgt een klantenkaart waardoor elke tiende keer gratis is.

Voor hartcoherentie betaal je de eerste keer 45 euro en daarna per sessie 35 euro.