veerkracht

veerkracht · 23. november 2017
Naast muziek, wandelen en shoppen, duik ik in mijn vrije tijd het liefste in een boek. De bib heeft aan mij een regelmatige klant. Bij elk boek klopt mijn hart een beetje van de spanning… wat gaat het worden? Spanning? Humor? Net als voor muziek kan je mij een omnivoor in boekenstijlen noemen. Ik duik overal in. (Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik ze niet allemaal uitlees. ’t Valt ook al eens tegen.) Naast de ontspannende boeken, pik ik ook altijd een boek mee om bij te leren,...

veerkracht · 16. september 2017
Vorige week had ik een ervaring waar ik stil van werd. Het doel was een kleine week gaan schrijven aan mijn boek in een stiltehoeve. We zouden (aldus het programma) afwisselend mediteren, schrijven en gecoacht worden. De verblijfplaats vroeg absolute stilte tussen 23.00 uur ’s avonds tot en met het ontbijt. Dat las ik in de bijgevoegde informatie. Geen probleem dacht ik.

veerkracht · 25. juli 2017
Vorige week zag ik Luc Swinnen in het programma “Van Gils en gasten”. Hij kwam pleiten voor een kwaliteitsvolle behandeling van burn-out. Zelf opgeleid door dhr. Swinnen, ken ik zijn bezorgdheid.

veerkracht · 21. mei 2017
Mijn cliënt zuchtte: ‘Niets werkt voor mij’. Toen ik vroeg wat ze dan al geprobeerd had kreeg ik een hele opsomming. Ze vertelde onder andere ‘Ik lees elke week een boek of wat tijdschriften en ze zeggen allemaal dat ik moet positief denken. Ik probeer dat, maar dat werkt niet voor mij’.

veerkracht · 04. mei 2017
Mensen zeggen vaak tegen mij: ‘Jij bent toch een optimist!’ Wel, ik ga je iets vertellen. Iedereen is een optimist. Een mens is namelijk van nature optimistisch. Een baby wordt nooit als pessimistje geboren. Een kind droomt gouden dromen… Waarom voelt iedereen zich dan niet zo?

veerkracht · 19. maart 2017
Toen ik als jong meisje de film ‘The Wizard of Oz’ zag, ging mijn hart uit naar de leeuw. Grote mond, klein hartje en hevig op zoek naar moed. (Hoe zou dat komen :)?)

veerkracht · 21. februari 2017
Na mijn vertrek uit Limburg, dacht ik van de carnavalsgekte nog weinig te merken. Maar hier in mijn nieuwe woonst kennen ze er ook iets van: kinderstoet, grote stoet, Masjoefelen… Ik kan er blijkbaar niet aan ontsnappen. 🙂

veerkracht · 14. februari 2017
Een lente Valentijn; geen mooier moment om te bloggen. Toch moet je met het onderwerp ‘de liefde’ wachten tot op het einde. 🙂 Laat ik beginnen met de topic ‘complimentjes’.

veerkracht · 01. januari 2017
Ik schrijf deze blog op de allerlaatste dag van 2016. De top 2000 op de radio, een overzicht in de krant, lekkere dingen in de koelkast voor vanavond… Onvermijdelijk mijmer ik een beetje over het voorbije jaar en wat 2017 zal brengen.

veerkracht · 01. december 2016
Laat ik de titel maar direct wat nuanceren. Er bestaan volgens het gezegde geen ’ domme’ vragen. En daar ben ik het helemaal mee eens! Feitelijk heb ik niets liever dan interactie met mijn klanten. Ze mogen mij het hemd van het lijf vragen. Echt waar. Wat bedoel ik dan wel met de verkeerde vraag?

Meer weergeven